пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

День Чорнобильської трагедії

Картинки по запросу чорнобиль   26 квітня в Україні День Чорнобильської трагедії.  Цього дня у 1986 році сталася аварія на Чорнобильській АЕС – найбільша техногенно-екологічна катастрофа сучасності.
В результаті аварії на ЧАЕС був повністю зруйнований атомний реактор, в навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, а їх хмару рознесло територіями України, Росії, Білорусі та ряду країн Європи, сталося радіоактивне зараження території загальною площею 207,5 тисячі квадратних кілометрів. Зокрема, загальна площа радіаційного забруднення України становила 50 тисяч квадратних кілометрів у 12 областях
Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів. 

         26 квітня в Тимченківській бібліотеці  була проведена
година пам'яті «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі». 
     На бесіду завітали учні 8 та 9 класів ТимченківськогоНВК. За допомогою мультимедійної системи бібліотекар  ознайомила дітей з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, показала її трагічні наслідки. Минуло 32 роки  після страшної події, яка сколихнула весь світ. Відгомони цієї катастрофи століття ще довго будуть ятрити душі людей, а її наслідки ще не раз торкнуться людини.
    Учні ознайомились із книжковою виставкою  «Чорнобиль це хрест України». 
 Присутні хвилиною мовчання вшанували пам»ять односельчан ліквідаторів аварії, яких немає серед нас.


Немає коментарів:

Дописати коментар