вівторок, 22 січня 2019 р.

100 років Соборності України


Результат пошуку зображень за запитом "100 років соборності україни"

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  
З нагоди цієї важливої історичної дати у Тимченківській бібліотеці проведена  з учнями школи патріотична абетка: "Акт злуки - перший крок на шляху до Соборності України"
Пізнавальний захід  був проведений з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.
Бібліотекар розповіла про історію цього свята та звернула увагу на січневі події 1918 та 1919 років. Про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.
Також була  продемонстровані  слайд-презентація і відео ролики.
Наприкінці заходу бібліотекар  побажала присутнім єдності, любові одне до одного, що допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє! 















Немає коментарів:

Дописати коментар