четвер, 25 січня 2018 р.

ДО 100-РІЧЧЯ БОЮ ПІД КРУТАМИ

Картинки по запросу крути 100 років
Крути, 29 січня 1918 року... Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності. 100 років тому (1918) відбувся бій між київськими студентами і більшовиками під Крутами, де полягло в нерівній боротьбі 300 студентів. Сімдесят років не згадували про подвиг одержимих, тих, хто першим згорів на жертовному вогні в ім’я самостійної України. А день 29 січня, день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілої української суспільності.
Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія. Міф битви під Крутами є образом, що має важливе значення для української колективної пам’яті та української ідентичності. 
З метою відзначення Дня пам’яті битви під Крутами в Тимченківській СБФ пройшов урок історичної памяті:  
                        «Крути: мужність і посвята».
        Бібліотекар розповіла присутнім про події, які відбулися      29 січня 1918 року, коли 300 молодих юнаків піднялися на захист Незалежної Української держави. У заході звучали задумливі, величні вірші про події під Крутами. Всі присутні пройнялися історичними подіями та провели паралелі з Майданом 2014 року. Захід супроводжувався показом тематичної презентації.


Немає коментарів:

Дописати коментар